وقتی دیوار اعتماد کوتاه باشد، زندگی آسیب می بیند.
 
چکیده: مهم ترین ثروت همسران، اعتماد به هم هست که در صورت آسیب دیدن آن راه جبرانی برای آن نیست. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.

تعداد کلمات 537 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه

 

بی اعتمادی همسر

زناشویی، اعتماد زن و شوهر به هم و وفادار بودن آنان به یکدیگر است. بدون این اعتماد، فضای خانه تیره و تار می شود و آرامش از آن رخت برمی بندد. ممکن است زن یا شوهر (البته اغلب زن) به دلیل داشتن روحیه بدگمانی، اعتماد لازم را به همسر نداشته باشد و به همین دلیل خود و همسرش را به آشفتگی دچار کند.

برای رفع سوءتفاهم و برقراری احساس اعتماد در خانواده، لازم است نکته های ذیل رعایت شود:
١. زن و شوهر باید از هر ظن و گمان بد که دلیل محکمی برای آن ندارند بپرهیزند. آنان نباید به بهانه های واهی به تجسس در کار هم بپردازند و یکدیگر را متهم کنند. قرآن کریم سوءظن بیجا را گناه می داند و می فرماید: ایها الذین آمنوا اجتنبوا کثیرا من الظن إن بعض الظن إثم؛[1] «ای کسانی که ایمان آورده اید، از بسیاری از گمان ها بپرهیزید که پاره ای از گمان ها گناه است».
در برابر، آنان باید تا حد امکان رفتار یا گفتار همسر را توجیه کنند و از ایجاد اشکال در روابط زناشویی بپرهیزند.

۲. از سوی دیگر، زن و مرد باید از انجام هر کار یا گفتن هر سخنی که حساسیت و سوءظن دیگری را بر می انگیزد بپرهیزند. آنان نباید خود را در موضع تهمت قرار دهند. على (علیه السلام) می فرمایند: من وقف نفسه موقف التهمة فلا یلومن من أساء به الظن؛[2] کسی که خود را در جایگاه تهمت قرار دهد، نباید کسانی را که به او گمان بد می برند سرزنش کند».
بنابراین زن و شوهر باید از نگاه به نامحرم، گفت وشنود بیش از حد و شوخی با افراد نامحرم، به ویژه نزد همسر، و نیز تعریف و تمجید بیش از اندازه از آنان به شدت بپرهیزند؛ چون این کارها حس بی اعتمادی را در همسر برمی افروزد.

٣. اگر زن به شوهر خود بی اعتماد است بهترین کاری که مرد می تواند برای رفع سوءظن همسر نسبت به خود انجام دهد، محبت به اوست.  مرد باید متوجه باشد که لجبازی و ستیزه گری نه تنها هیچ مشکلی را حل نمی کند، بلکه بر پیچیدگی مسئله می افزاید و سوءظن همسر را به او افزایش می دهد. محبت به همسر، دلجویی کردن از او، و لبریز کردن وجودش از مهر و عاطفه، سوءظن او را به شوهرش از بین می برد و او را از وفاداری شوهر به وی مطمئن می سازد.

۴. اگر یکی از همسران بدون هیچ دلیل موجهی به دیگری بدبین و بی اعتماد است، به گونه ای که زندگی را بر خود و همسر سخت کرده و حاضر نیست از توهم بی جای خود دست بردارد، دیگری باید بداند که همسرش از یک بیماری روانی رنج می برد و لازم است برای درمان به متخصصان اعصاب و روان و روان درمانگران سپرده شود.
 
 
منبع: کتاب «خانواده + عشق * اخلاق (اخلاق همسران)»
نویسنده: مجتبی حیدری

بیشتر بخوانید :
راهکارهای اعتماد دوباره به همسر بعد از بی اعتمادی
تقویت و پرورش اعتماد در بین زوجین
اعتماد در روابط زناشویی
به همسرتان اعتماد کنید
چطوری به همسرم اعتماد کنم؟

پی نوشت :
[1] . حجرات، آیه 12.
[2] . محمدباقر مجلسی، بحار الانوار، ج۷۵، ص۲۵۱.